EN ABSOLUT PERLE – den imponerende model af Rasmus Møllers Værft – er på vej til Faaborg. Den hentes i løbet af måneden på Museet for Søfart på Kronborg, hvor den ad flere gange er udstillet i museets foyer. Nu er den sat i depot.

SÅDAN SKREV JEG i oktober 2016 efter i længere tid at ha’ ført forhandlinger om at få modellen hjem til Faaborg. Desværre meddelte Øhavsmuseet, at der ikke er plads til modellen i nogle af museets bygninger i Faaborg. Nu undersøges muligheden for at Museet for Søfart i stedet udlåner modellen til Faaborg-Midtfyns Kommune, så den kan udstilles i det tidligere rådhus i Mellemgade.
vh Bjarne Bekker

model-moellers-vaerft

De ansatte ved Rasmus Møllers værft i Fåborg fotograferet under bygningen af fyrskib IV i 1918/19. Rasmus Møller selv ses som nummer tre fra venstre i anden række fra bunden. Handels- og Søfartsmuseet ligger inde med en liste over flere af folkene på billede.

De ansatte ved Rasmus Møllers værft i Faaborg fotograferet under bygningen af fyrskib IV i 1918/19. Rasmus Møller selv ses som nummer tre fra venstre i anden række fra bunden. Handels- og Søfartsmuseet ligger inde med en liste over flere af folkene på billede.